V Škofji Loki na drugem ženskem turnirju zmagala Nina Kustec

V soboto, 30. januarja 2015, je v Škofji Loki potekal 2. odprti turnir za žensko jakostno lestvico, ki se ga je udeležilo 10 igralk. Dekleta so tokrat igrala po sistemu dveh skupin, ki mu je sledilo razigravanje za končno uvrstitev.

 

Po pričakovanjih sta se v polfinale iz prve skupine prebili prva nosilka Mojca Blažič iz SqK igRaj Sevnica in nepostavljena Nina Kustec iz SqK Škofja Loka, ki sta suvereno opravili s svojimi nasprotnicami, 3./4. postavljeno Sašo Rakovec ter Tino Ferjan in Evo Trseglav (vse SqK Lesce Bled).

V drugi skupini se je odvilo podobno, naprej sta prišli domačinka in druga nosilka Sara Hafner in Marinka Horvat iz SqK Lesce Bled, ki sta premagali 3./4. nosilko Urško Ferjan, Darinko Jerala in Kajo Železnik (vse Sqk Lesce Bled).

Mesto v finalu sta si priborili Mojca z zmago dan Saro in Nina z zmago nad Marinko, tako, da so se tekme iz skupin ponovile. V tekmi za tretje mesto je brez težav z rezultatom 3 : 0 zmagala Sara Hafner, popolnoma drugače pa se je odvilo finale, kjer je v petih setih s 14 : 12 v zadnjem na koncu tekmo le zaključila Nina in tako tudi prvič osvojila članski turnir za jakostno lestvico.

Da je v mladosti velik potencial sta dokazali tudi najmlajši Blejčanki – Tina in Eva, ki sta pokazali ogromen napredek v igri in le vprašanje časa je, kdaj bosta trud na treningih prenesli tudi v odmevnejši rezultat. Morda že na kulturni praznik čez slab teden dni, kjer dekleta na Bledu čaka nova priložnost na tradicionalno vrhunsko organiziranem turnirju.

KONČNI VRSTNI RED:

   1.       Nina Kustec

   2.       Mojca Blažič

   3.       Sara Hafner

   4.       Marinka Horvat

   5.       Saša Rakovec

   6.       Urška Ferjan

   7.       Eva Trseglav

   8.       Kaja Železnik

   9.       Tina Ferjan

   10.   Darinka Jerala