Turnir Super serije v Škofji Loki, dne 6.1.2018

Za nami je 1. turnir Super Serije v letu 2018. Tudi tokrat s podobno udeležbo kot novembra 2017. Turnirja se je udeležilo 10 registriranih igralcev, skupaj je bilo 15 udeležencev.

Za razliko od zadnjega turnirja so tokrat v medgeneracijskem spopadu  zmagali mlajši. V finalu je Mark Hafner z veliko energije in želje sicer suvereno zmagal 3:0 in prvič osvojil turnir na najvišji ravni, vendar je pri tem Damjan Adlešič prve dva niza vztrajal do končnice in oba niza izgubil na razliko.

V tekmi za 3. mesto je Blaž Porenta gladko premagal Kustec Gregorja, ki je pred tem precej energije porabil v polfinalnem dvoboju s Hafnerjem, ki ga je slednji odločil sebi v prid v končnicah nizov z rezultatom 3:1. V prvem polfinalu Porenta že drugič zapored ni našel orožja in taktike, da bi resneje ogrozil Adlešiča.

V splošnem je turnir postregel z zelo kvalitetnim squashem, kjer so predvsem mladi igralci pokazali ogromen napredek. To velja za oba nosilca odličij in tudi za Luka Kusteca, ki je odigral odlične tekmo proti Hafnerju v četrtfinalu in kasneje proti Nediču v razigravanju. Podobno velja za Jošta Dolinarja, ki je imel smolo z žrebom, saj je že v prvem kolu naletel na nepostavljenega toda favoriziranega Gorana Nediča in izgubil 3:2.

Naslednji turnir Super Serije bo v Ljubljani v Konexu čez tri tedne.

Rezultati:

  1. M. Hafner
  2. D. Adlešič
  3. B. Porenta
  4. G. Kustec
  5. A. Peternelj
  6. G. Nedič
  7. L. Kustec
  8. T. Drašler
  9. J. Dolinar
  10. S. Rojnik
  11. N. Kustec
  12. S. Hafner
  13. P. Rupar
  14. M. Demšar
  15. O. Škulj