Nina Kustec: “Squash je ena izmed najpomembnejših stvari v mojem življenju in upam da tudi ostane, vsaj dokler se bom lahko premikala in v rokah držala lopar.”

Nina Kustec – aktualna državna prvakinja – nam je zaupala nekaj zanimivosti o sebi in o svoji športni poti.

Kako je do zdaj potekala tvoja squash pot? Kdaj si začela, kakšni so bili tvoji dosedanji uspehi, ki bi jih izpostavila?

Moja squash pot se je začela na začetku osnovne šole, ko se je v Squash klubu Škofja Loka začelo delati z otroki in me je moj oči, ki je bil pobudnik vsega tega, navdušil, da sem enkrat na teden hodila v Mini Hotel na trening. Prvih nekaj let je bilo vse skupaj le zabava, poleg squasha smo namreč na treningih igrali tudi nogomet, med dvema ognjema … Ko pa je v Škofjo Loko prišel Goran Vučković (jeseni 2009), pa se je vse začelo malo bolj zares. Goran je še vedno moj trener in stoji za vsemi mojimi squash uspehi.
Med uspehi, ki sem jih dosegla kot mladinka, bi najbolj izpostavila državne naslove v vseh starostnih kategorijah, naslov balkanske mladinske prvakinje leta 2016 in 11. mesto na evropski mladinski lestvici med deklicami do 19 let.
Med uspehi, ki sem jih dosegla kot članica, pa sem definitivno najbolj ponosna na dva državna naslova in pa zmago slovenske ekipe na balkanskem ekipnem prvenstvu 2015.

Si kdaj hotela prenehati? Kaj te je prepričalo, da si vztrajala?

Prenehati nisem hotela nikoli, sem pa v gimnaziji hotela zmanjšati obseg treningov, saj sem imela na neki točki že vsega dovolj. Nekje pol leta sem tako trenirala samo še trikrat na teden, a sem kmalu ugotovila, da to ni zame. Nisem tista vrsta človek, ki bi lahko neko stvar delala napol. Če se prijavim na turnir, želim biti prepričana, da imam vse možnosti, da lahko zmagam.

Kateri je tvoj najljubši hobi poleg squasha?

Kakršnokoli druženje/aktivnost z mojo družino.

Kako najraje izkoristiš deževen dan?

Z mojim fantom. Seveda greva tudi na squash.

Kam bi šla na dopust, če denar (in COVID 19) ne bi bil ovira?

Na Novo Zelandijo.

Katera informacija o tebi bi nas presenetila?

Sem vegetarijanka.

Kako bi te opisali tvoji prijatelji?

Prijazno, pridno.

Kaj najbolj spoštuješ pri drugih?

Iskrenost, trud.

Katero knjigo bi priporočila?

Alkimist – Paulo Coelho

Kateri športni dogodek se ti je najbolj vtisnil

v spomin?

Evropsko prvenstvo v košarki 2017.

Kaj je bil najboljši nasvet, ki si ga dobila?

Naj se ne oziram na to, kaj si drugi mislijo o meni in naj uživam v tem kar počnem.

Kaj bi sporočila so-tekmovalcem??

Naj čimbolj kvalitetno trenirajo in uživajo v treningih, saj nas z novo sezono čaka tudi kar nekaj dobrih turnirjev, kjer bomo lahko spet igrale med seboj.